میکروکتاب
    
    

    

    
    
    

۳۳ استراتژی جنگ

خرید اشتراک دانلود اپلیکیشن
Unknown

مقدمه

 

آنچه که در دنیای واقعی اهمیت زیادی دارد، جنگ است و این مفهوم، زندگی همه ما را درگیر می‌کند. با این حال آموزش‌هایی که در جامعه دریافت می‌کنیم، روی ارزش‌های دموکراتیک تاکید دارند. یعنی به ما یاد داده‌اند که تنها با درستکاری می‌توانیم هر مانعی، از جمله دشمنان خود را از بین ببریم. اما با سکوت شما دشمن قوی‌تر می‌شود، به خصوص در دنیای حال حاضر که همه چیز با رقابت‌ها تعریف می‌شود. به طوری که همه آماده‌اند تا کوچکترین نقطه ضعفی از شما پیدا کنند و به راحتی شما را از صحنه کنار بزنند.

این موضوع نشان می‌دهد که همه ما زمینه‌های سلطه‌گر بودن را داریم و تنها چیزی که باعث می‌شود از جنگیدن با خودمان و دیگران دست برداریم، یاد گرفتن اصول مدیریت ذهن است. شاید رهایی از نبردهای زندگی تا حدودی غیرممکن باشد، اما زندگی، ما را تغییر می‌دهد.

به همین دلیل باید جنگجو بودن را یاد بگیریم و راهبردهای خاص آن را در زندگی پیاده کنیم. کسانی که از استراتژی جنگی برای مدیریت زندگی خود استفاده می‌کنند، تضادهای موجود را برای تغییر شرایط می‌پذیرند و وارد عمل می‌شوند.

به کارگیری تصمیمات در شرایط سخت، انتخاب روش‌های حمله و ضد حمله، غافلگیری دشمن و ترسیم طرح‌های نهایی از جمله ویژگی‌های استراتژی جنگی است.

افرادی که از استراتژی‌های خاص خود استفاده می‌کنند، به استراتژیست معروف هستند. یکی از موفق‌ترین استراتژیست‌های دنیا، سون تِزو (نویسنده کتاب هنر جنگ) است. او معتقد بود اگر دشمن را از نظر ذهنی ضعیف کنیم، به راحتی نابود خواهد شد. به این ترتیب می‌توانیم با کمترین تلفات، پیروز میدان‌های نبرد باشیم.

البته استراتژی فقط به زمان جنگ محدود نمی‌شود. در هر جامعه‌ای شرایط جنگ طلبانه وجود دارد. همیشه افرادی هستند که می‌خواهند با نابودی دیگران به خواسته‌های خود برسند. شاید شکل و ماهیت استراتژی در ذهن همه ما روی فعالیت‌های فیزیکی مانند نبرد تن به تن شکل گرفته باشد، اما همیشه اینگونه نیست.

برخی فکر می‌کنند که استراتژی تنها هنر جنگی مردان بزرگ است و زنان در این بین جایی ندارند. اما این تفکر از ریشه و پایه بی‌اساس است. استراتژی به عنوان علم تغییر شرایط به نفع خود و برنده شدن، باید در اختیار همه قرار بگیرد.

۶ ایده‌آل بنیادی برای تبدیل شدن به یک جنگجو:

۱. احساسات را از واقعیت‌ها جدا کنید

یک جنگجوی واقعی به راحتی احساسات خود را از واقعیت‌های موجود جدا می‌سازد. در واقع مشکل همه ما همین است. وقتی شما احساساتی چون ترس، خشم، ناراحتی و... را در مواجه با دشمن از خود نشان دهید، دشمن قوی‌تر خواهد شد، چون مطمئن است که شما توانایی مقابله با آن را ندارید.

۲. مردم را بر اساس عملکردشان قضاوت کنید

اگر ارتش یک ژنرال در میدان نبرد شکست بخورد، همه آن‌ها سرزنش خواهند شد. این شکل از قضاوت در زندگی هم رخ می‌دهد. اما یک جنگجوی واقعی به جای اینکه نتیجه کار را مورد توجه قرار دهد، به عملکرد افراد و گروه‌ها نگاه می‌کند.

اینکه گروهی پیروز میدان بودند، نشان از استراتژی‌های درست آنها دارد و گروهی که شکست خوردند، حتما از راهبردهای نادرستی استفاده کردند و با هم هماهنگ نبودند. یک جنگجوی واقعی می‌داند هر کسی که دیگران را قضاوت می‌کند و دائم شعار می‌دهد، به دنبال برتری خود است.

۳. روی پای خودتان بایستید

اگر به دنبال ظواهر زندگی و مادیات هستید، بدانید که از استراتژی حقیقی دور شده‌اید. استراتژی حقیقی به تغییرات ذهنی–فکری می‌پردازد، چون مادیات از بین می‌روند، اما وقتی ذهن شما قدرتمند است، هیچ نیرو و ثروتی نمی‌تواند آن را از بین ببرد.

۴. آتنا را تحسین کنید نه آرس را

در اسطوره‌شناسی یونانی، زئوس که یک جنگجو بود از مِتیس «ایزد بانوی جاودانه یونانی» می‌ترسید. برای اینکه بر ترسش غلبه کند با او ازدواج کرد. مِتیس باردار شد و زئوس او را بلعید تا خِردش را به دست آورد. مدتی گذشت و آتنا از پیشانی زئوس متولد شد.

آتنا خردمندی و مکاری را با هم داشت به همین دلیل مورد پرستش یونانیان قرار گرفت. او زیرکانه‌ترین استراتژی‌های جنگی را استفاده می‌کرد و همیشه پیروز هر میدانی بود.

به همین دلیل تمایل شما به جنگ نشان دهنده خشونت درونی‌تان نیست، می‌توانید بدون خونریزی هم به خواسته‌های خود برسید. اگر زیرکی آتنا را داشته باشید، همه جنگ‌طلبان را از سد راه خود کنار خواهید زد.

۵. خود را فراتر از میدان نبرد بالا بکشید

همه ما می‌دانیم که تاکتیک‌های جنگی چگونه است. تهیه سلاح، برنامه‌ریزی، نشانه‌گیری دشمن و حمله. اما در زندگی روزانه ما نمی‌توانیم چنین تاکتیک‌هایی را به کار ببریم و باید استراتژی‌گونه عمل کنیم. برای عمل کردن به شیوه یک جنگجو باید هدفمند باشید. هدف، مسیر و شکل مبارزه شما را مشخص می‌کند.