میکروکتاب
    
    

    

    
    
    

ژنتیک و هرآنچه باید در مورد آن بدانید

خرید اشتراک دانلود اپلیکیشن
Unknown

مقدمه

 

دی‌اوکسی‌ریبونوکلئیک‌اسید یا DNA، در سال ۱۹۵۳ میلادی کشف شد و پنجاه سال پس از آن، نقشه ژنوم انسانی، به منظور شناسایی و تفکیک همه ژن‌ها در دی.ان.ای نژاد بشر، تکمیل گشت.

بی‌شک ژنومیک که همان علم شناخت ژنوم انسان است، با تاثیر مستقیم روی حوزه‌های زیر، کل ساختار تجارت و جامعه را در آینده نزدیک، متحول خواهد کرد:

- تشخیص و درمان پزشکی: با این وعده که بیماری‌ها نه تنها درمان خواهد شد، بلکه از وقوع آنها پیشگیری هم به عمل خواهد آمد.

- جرم‌شناسی و مشخصات ژنتیکی: در قدم اول، با آزمایش شواهد دی.ان.ای بیش از ۱۴۴ نفر که به مرگ محکوم شده بودند، انقلابی در این حوزه رخ داد.

- تحقیقات در زمینه سرطان و روش‌های ضدپیری: با این امید که طول دوره زندگی بشر، افزایش چشمگیری خواهد یافت.

- اقتصاد: تحولات اقتصادی با اختصاص میلیاردها دلار به رشته‌های مرتبط با دی.ان.ای توسط دانشگاه‌ها و مراکز تجاری.

با وجود همه مبالغه‌های غیرقابل‌اجتنابی که درباره دانش دی.ان.ای دیده می‌شود، واقعیت این است که فناوری دی.ان.ای در آینده نزدیک، فرصت‌های نامحدودی برای کسب‌وکار ایجاد خواهد کرد. مساله این است که پیشرفتهای حاصل از تحقیقات مربوط به دی.ان.ای را به درستی پیش‌بینی کنید و سپس خودتان و شرکت‌ متبوع‌تان را در موقعیتی سودآور قرار دهید.

فرانسیس کولینز، مدیر پروژه ژنوم انسانی می‌گوید: "پیشبینی‌‌ در علم معمولا با خوشبینی افراطی شروع می‌شود، اما به تدریج از میزان این خوش‌بینی کاسته میشود. من فکر میکنم این موضوع در اینجا هم صدق میکند. انتظارات مبالغهآمیز از منافع فوری و درمان بیماریها با استفاده از پروژه ژنوم انسانی به هیجانات بیوتکنولوژیکی اواخر دهه ۱۹۹۰ دامن زد، اما من کسی را نمی‌شناسم که اعتقاد داشته باشد این انتظارات با چنین سرعتی، احتمال وقوع داشته باشند. وقتی حباب سرمایهگذاری ترکید، بعضی از افراد شروع به شکایت و اعتراض کردند، با این مضمون که پروژه ژنوم انسانی شکست خورده و موفق نبوده است! اما این پیشبینیهای افراطی و حساب نشده بود که شکست خورد و به نتیجه نرسید. ما به آنجا خواهیم رسید؟ چنین چیزی رخ خواهد داد؟ بله اما نه فردا و پس‌فردا! به طور کلی شناسایی صحیح و عمومی ۳میلیارد حرف از این کد، کار بسیار سختی است که ما آن را انجام دادهایم! اما برای پیشروی به سطح بعدی شناخت، به بهترین و باهوشترین مغزهای جهان نیاز داریم."