میکروکتاب
    
    

    

    
    
    

استثنایی ها

خرید اشتراک دانلود اپلیکیشن
ناشناخته

 

مقدمه

رمز و راز روزتو

از روزتو ایتالیا به روزتو پنسیلوانیا

روزتو شهری کوچک و فقیر در ایتالیا بود که بیشتر شهروندان آن با کشاورزی یا کار در معدن به سختی زندگی می‌کردند. در سال ۱۸۸۲، ۱۱نفر از آنها به آمریکا مهاجرت کردند. آنها پس از رسیدن به آمریکا به دلیل اینکه تنها مهارتشان کار در معدن بود، به پنسیلوانیا رفتند و در آنجا شهر دیگری به نام «ایتالیای جدید» ایجاد کردند و در معدن سنگ آهن نزدیک آنجا مشغول به کار شدند.

مهاجران به روزتو در ایتالیا خبر رساندند و از وعده دنیای جدید گفتند و در نتیجه مهاجران بیشتری به آمریکا آمدند. با گذشت زمان تعداد مهاجرانی که به آمریكا آمدند افزایش یافت و حالتی شبیه به مهاجرت دسته جمعی پیدا کرد. تنها در سال ۱۸۸۴، حدود ۱۲۰۰ نفر از ساکنان روزتو درخواست گذرنامه کردند و به سمت ایتالیای جدید حرکت کردند. این شهر خیلی زود به عنوان روزتو شناخته شد زیرا تقریبا تمام ساکنان آن از روزتو ایتالیا آمده بودند.

در روزتو جدید در پنسیلوانیا، ساکنین، بسیاری از جنبه های قدیمی شهر ایتالیا را از معماری ساختمان گرفته تا برنامه ریزی شهر تکرار کردند. آنها سبزیجات و میوه‌ در حیاط‌های خود کاشتند، خوک پرورش دادند و برای خود انگور کاشتند. شهر خیلی زود با مغازه‌ها، نانوایی‌ها، رستوران‌ها، مدارس و کارخانه‌های پوشاک رونق گرفت.

استوارت ولف و رمز و راز روزتو

دکتر استوارت ولف، پزشک دانشگاه اوکلاهاما، تابستان خود را در مزرعه‌ای در پنسیلوانیا و در نزدیکی روزتو گذراند. ولف زمانی به روزتو علاقه‌مند شد که دکتری محلی به او گفت که در طول ۱۷ سال سابقه کارش تا به حال تقریبا هیچ فرد زیر ۶۵ سال ساکن روزتو بابت بیماری قلبی به او مراجعه نکرده است. این شگفت‌انگیز بود. زیرا در دهه ۱۹۵۰، ایست قلبی در مردان زیر ۶۵ سال عامل اصلی مرگ و میر بود.

ولف شروع به مطالعه افراد ساکن در روزتو کرد. سوابق پزشکی و شجره‌نامه‌های خانوادگی آنها را جمع‌آوری کرد و آزمایش‌های مختلف از جمله خون گرفت. نتایج حیرت‌انگیز بود. او دریافت که تقریبا هیچ فرد زیر ۵۵ سال ساکن در روزتو به حمله قلبی یا علائم بیماری قلبی مبتلا نشده است. در مردان بالای ۶۵ سال هم، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی، نصف میزان طبیعی و میزان مرگ و میر به دلایل مختلف ۳۰ تا ۳۵درصد کمتر از حد معمول است. تحقیقات بیشتر تقریبا عدم وجود: خودکشی، مصرف الکل، استفاده از مواد مخدر یا جرم و جنایت را نشان داد. تنها دلیل مرگ در روزتو، کهولت سن به نظر می‌رسید.

ولف از یکی از دوستان جامعه‌شناس خود به نام جان بورن کمک خواست. آنها با شهروندان در مورد دلیل طول عمرشان مصاحبه کردند. ولف و برون ۳ فرضیه را بررسی کردند:

۱.رژیم غذایی: ولف برای اولین بار رژیم غذایی افراد ساکن روزتو را مورد بررسی قرار داد، اما متوجه شد که تغذیه آنها اصلا سالم نیست. آنها به جای روغن زیتون سالم با چربی گوشت خوک غذا درست می کردند. ۴۱٪ کل کالری آنها از چربی تشکیل شده بود و بسیاری از افراد شدیدا سیگار می‌کشیدند و با چاقی دست و پنجه نرم می‌کردند.

۲.ژنتیک: فرضیه بعدی ولف این بود که سلامت افراد ساکن روزتو به دلیل ژنتیک خوب آنهاست. اما افراد دیگری که که از روزتو به شهرهای دیگر آمریکا مهاجرت کرده بودند، از سلامت خوبی برخوردار نبودند.

۳.جغرافیا: سومین فرض ولف این بود که این راز باید در منطقه جغرافیایی روزتو، در پنسیلوانیا نهفته باشد. اما شهرهای همسایه در مقایسه با روزتو میزان حمله قلبی در مردان بالای ۶۵ سال، ۳ برابر بیشتر بود.

پاسخ شگفت انگیز

همانطور که ولف و برون درگیر یافتن پاسخ رازهای رزوتو بودند، متوجه برخی از ویژگی‌های منحصر به فرد فرهنگ روزتانی شدند. آنها بسیار جمعی و خانوادگی بودند. اغلب وقتی یکدیگر را در خیابان می‌دیدند برای گپ زدن می‌ایستادند. آنها باهم غذا می‌پختند و دور هم می‌خوردند، با هم به کلیسا می‌رفتند، در بسیاری از خانه ها ۳ نسل زیر یک سقف در کنار هم زندگی می‌کردند. آنها به پدربزرگ و مادربزرگ و سالمندان احترام می‌گذاشتند. شهر کوچک آنها در اصل یک جامعه مدنی کامل بود. فرهنگ روزتانی مسالمت‌آمیز بود، تجمل‌گرایی نداشتند و به افراد شکست خورده کمک می‌کردند تا کرامت خود را حفظ کنند.

ولف و برون نتیجه گرفتند که میزان پایین بودن بیش از اندازه بیماری قلبی ناشی از فرهنگ روزتانی است. آنها جامعه‌ای ایجاد کردند که مردم را از استرس دور نگه می‌دارد و منجر به سلامتی غیرمعمول آنها می‌شود.

فراتر از نگاه فردی

یافته های ولف و برون با شک و تردید در جامعه پزشکی همراه بود. محققان پزشکی به مطالعه سلامت از نظر ویژگی های فردی، رفتارهای فیزیولوژی، رژیم غذایی، ورزش و ژن‌ها عادت کردند و اهمیتی به فرهنگ نمی‌دادند. ولف و برون مجبور بودند جامعه پزشکی را متقاعد کنند که درک جامع از سلامت به نگاهی جمعی و بررسی خانواده، جامعه و فرهنگ نیاز دارد.

کتاب استثنایی‌ها (Outliers) نوع دیگری از کتاب‌های موفقیت است. اکثر داستان‌های موفقیت روی ویژگی افراد تمرکز دارند مثل: هوش، استعداد، اخلاق کاری و ثبات قدم اما نتایج ولف و برون در این میکروکتاب تلاش می‌کنند تا فراتر از نگاه فردی به بررسی موفقیت از طریق عوامل بیرونی و جامعه بپردازند.